Region

Srbija: Ministarka Đedović obećava rešenje za stanare niškog naselja „12. februar“

U naselju u Nišu u 20 objekata živi 106 građana, a u ovom trenutku aktivan je samo jedan priključak električne energije.

M.Milojević

Predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike Srbije sastali su se sa predstavnicima nevladine organizacije Opre Roma i stanovnicima niškog naselja „12. februar“, povodom problema sa električnom energijom koju imaju stanovnici tog naselja, saopštilo je to ministarstvo.

Kako prenosi i televizija N1, ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka Đedović poručila je da će problem biti rešen kada se budu stvorili neophodni preduslovi da Elektrodistribucija Srbije izda nove priključke porodicama. Istakla je da se radi na iznalaženju zakonski legitimnog rešenja za brzo obezbeđivanje električne energije stanovnicima naselja „12. februar“, jednako brinući o svim građanima Republike Srbije, a imajući u vidu zimski period koji je pred nama.

Da podsetimo, zbog neizmirenih dugovanja stanovnicima naselja „12. februar“ u Nišu struja je isključena još 2014. godine, a tokom 2022. izvršena je i demontaža mernih mesta, kako je tada rečeno zbog samovoljnog priključenja na elektroenergetsku mrežu. Tada je po prijavi Ministarstvu unutrašnjih poslova pokrenut krivični postupak zbog neovlašćene potrošnje i zbog neovlašćenog premošćavanja na sedam brojila, čime je onemogućeno merenje potrošnje električne energije, jer je sva potrošnja išla van brojila.

U naselju u Nišu u 20 objekata živi 106 građana, a u ovom trenutku aktivan je samo jedan priključak električne energije.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button