Region

Konstrakta sa decom u Nišu pravila novogodišnje čestitike

Tema radionice bili su predstojeći praznici, a dečaci i devojčice su pokazali koliko su kreativni, ali i uzbuđeni jer su ugostili njima omiljenu Konstraktu.

M.Milojević

Mališani iz Centra za podršku porodice Fondacije Dečijeg sela Niš pravili su novogodišnje čestitke, pevili i družili se sa pevačicom Anom Đurić Konstraktom.

Tema radionice bili su predstojeći praznici, a dečaci i devojčice su pokazali koliko su kreativni, ali i uzbuđeni jer su ugostili njima omiljenu Konstraktu.

“Rado sam se odazvala pozivu za radionicu sa mališanima u Nišu. Osim toga, imala sam priliku da se detaljnije upoznam sa programima Fondacije SOS Dečija sela Srbija. Ono što mi se čini važnim je upravo njihov rad na prevenciji i fokus na porodice u riziku. Zahvalna sam deci na divnoj radionici na kojoj smo pravili novogodišnje čestitke i volela bih da doprinesem vidljivosti ove Fondacije, ne samo oko Nove godine, kada smo svi inspirisani da pomognemo, već i čitave godine, jer je kontinuirana podrška najvažnija”, izjavila je Konstrakta.

Osim što su napravili čestitke sa likom Deda Mraza, na radionici se i pevalo, mališani su dobili autograme i šaputali želje pevačici. Jedna je mališanima bila zajednička – da im Konstrakta ponovo dođe, što je ona i obećala.

Centar za podršku porodici u Nišu postoji još od 2013. godine i prvi je centar ovog tipa Fondacije SOS Dečija sela Srbija.

“Osim u Nišu, ovakvi centri postoje i u Gadžinom Hanu, Obrenovcu, Zemunu, Kraljevu, Čačku, Trsteniku, Raški i Vrnjačkoj Banji. Centri sprovode Program „Jačanje porodice“ i pružaju edukativnu, psiho-socijalnu i materijalnu podršku porodicama u riziku”, navode iz organizacije.

Naglašavaju da im je cilj programa očuvanje porodice, da se obezbede uslovi za bezbedan rast i razvoj i spreči izdvajanje dece i do sada je u tome podržano više od 900 porodica sa preko 2000 dece i mladih i 1500 odraslih u Srbiji.

Fondacija SOS Dečija sela postoji u Srbiji još od 2004. godine. Svojim programima posvećeno radi na unapređenju kvaliteta života dece i mladih bez roditeljskog staranja, osnaživanju porodica u riziku, ekonomskom osamostaljivanju mladih iz ranjivih grupa, kao i pružanju pomoći u urgentnim situacijama, sa misijom da svako dete treba da odrasta u porodici, kao najprirodnijem okruženju za zadovolјavanje svih njegovih potreba.

Kompanije mogu kupiti novogodišnje čestitike sa motivima radova mališana uključenih u program „Jačanje porodice“ Fondacije SOS Dečija sela, i time pružiti podršku programima Fondacije, i boljim uslovima za odrastanje dece i mladih. Za porudžbinu čestitki možete ih kontaktirati na mejl CFR@sos-decijasela.rs.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button