Region

Romski radio u Hrvatskoj traži saradnike, planiraju i televiziju

Savez Roma u RH Kali Sara krajem januara je pokrenuo internetski radio, prvi na romskom jeziku u Hrvatskoj. Cilj ovog radija je snažnije uključivanje Roma u najrazličitije tokove društvenog života i njihove bolje informisanosti

D.M.

Romski Radio Kali Sara Hrvatska održao je jučer audiciju za voditelje, muzičke urednike, novinare i informatičare, a u sklopu daljnje promocije romske kulture u Hrvatskoj najavljeno je i pokretanje televizije.

Savez Roma u RH Kali Sara krajem januara je pokrenuo internetski radio, prvi na romskom jeziku u Hrvatskoj. Cilj ovog radija je snažnije uključivanje Roma u najrazličitije tokove društvenog života i njihove bolje informisanosti.

Kako su ranije kazali iz Saveza Roma, namjera im je omogućiti promjenu ugla gledanja široj zajednici, javnim i društvenim politikama te proširiti percepciju građana s ciljem boljeg međusobnog poznavanja i prevladavanja predrasuda.

Koordinatorica Romskog edukacijsko-kulturnog centra Ivona Beus-Richembergh istakla je da radio zasad funkcionira samo kao internetski radio, iako postoje i ambiciozniji planovi informisanja romske zajednice i promicanja njihove kulture.

„Namjera nam je raditi emisije o nama jer je o Romima uglavnom neko drugi dosad stvarao informacije. Planiramo tražiti i radijsku FM frekvenciju, a razmišljamo i o televiziji. Radijske razgovore s našim gostima i sugovornicima već snimamo kamerama“, kazala je, te dodala da se u promociji romske kulture služe društvenim mrežama s namjerom da se približe mlađoj zajednici.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button