Pozivi

Otvorene prijave za 6. eUPSHIFT radionicu u BiH: Poziv mladima iz marginalizovanih grupa

Prijaviti se mogu mladi uzrasta od 13 do 19 godina u timovima od tri do pet članova iz općina Bihać, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Bužim, Cazin, Ključ, Sanski Most i Velika Kladuša te iz njihove okoline

D.M.

eUPSHIFT je online radionica za timove mladih ljudi koji u svojim lokalnim zajednicama primjećuju neki problem i žele da rade na njegovom rješavanju. Kroz eUPSHIFT i uz podršku mentora i trenera, timovi uče kako se osmišljava rješenje problema i takmiče se za novčane nagrade od po 3000 KM pomoću kojih mogu provesti svoja rješenja.

Prijaviti se mogu mladi uzrasta od 13 do 19 godina u timovima od tri do pet članova iz općina Bihać, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac, Bužim, Cazin, Ključ, Sanski Most i Velika Kladuša te iz njihove okoline. Prijave će biti otvorene od 1. do 20. marta, a radionica će se održati od 15. do 22. maja 2022. godine.

Posebno se pozivaju i ohrabruju da se prijave mladi iz marginalizovanih grupa kao što su pripadnici/e romske populacije ili drugih etničkih manjima, mladi s invaliditetom, mladi bez roditeljskog staranja, te mladi iz porodica niskog socio-ekonomskog statusa.

Dok su prijave otvorene, održaće se 8 Zoom info sesija gdje će svi imati priliku da saznaju više o samom programu i o načinu prijavljivanja te da pitaju sve što ih zanima o eUPSHIFT radionici. Termini i linkovi za Zoom info sesije i prijava za radionicu nalaze se na web sajtu UPSHIFT-a u BiH:

https://upshift.ba/2022/03/01/otvorene-su-prijave-za-6-eupshift-radionicu/

Šestu eUPSHIFT radionicu u Bosni i Hercegovini implementira Humanitarna organizacija “Genesis Project” u saradnji sa UNICEF-om u BiH kroz projekat “Jačanje zdravstvene i socijalne zaštite u BiH u odgovoru na COVID-19” uz finansijsku podršku USAID-a u BiH, uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona.

Sve dodatne informacije o radionici možete pronaći na web sajtu UPSHIFT-a te na stranicama:

Facebook: https://www.facebook.com/upshift.bosnia.herzegovina

Instagram: https://www.instagram.com/upshift.bosnia.and.herzegovina

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button