Pozivi

Prilika za romske studente da se pripreme za master programe na CEU

Prijavom na ovaj program, očekuje se da ste zainteresovani za studiranje na master studijama na engleskom jeziku, kao i da posedujete jak liderski kapacitet i vještine

Romski diplomski pripremni program (RGPP) prilika je za diplomirane Rome i Romkinje da se pripreme za master programe na engleskom jeziku na Centralno-evropskom univerzitetu u Budimpešti.

RGPP je 10-mjesečni program koji ima za cilj povećati konkurentnost romskih diplomanata Bachelor programa koji su zainteresovani za humanističke i društvene nauke, da bi uspjeli na prijemnim ispitima na univerzitetima koji nude programe na engleskom jeziku.

Poželjno je da kandidati dolaze iz jedne od sledećih zemalja: Albanija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Grčka, Mađarska, Italija, Kosovo, Litvanija, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Poljska, Rumunija, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Turska, Ukrajina.

Prijavom na ovaj program, očekuje se da ste zainteresovani za studiranje na master studijama na engleskom jeziku, kao i da posedujete jak liderski kapacitet i vještine. Ovo je prilika da studirate u multikulturalnom i međunarodnom okruženju.

Akademska godina traje od septembra 2022. do sredine juna 2023. godine. Ovo je redovni program, pa se očekuje da studenti budu u Budimpešti i Beču tokom oba semestra. Svi upisani studenti dobijaju punu stipendiju za cijeli period programa. Finansijska pomoć pokriva putovanje do i iz Budimpešte, školarinu i naknade, smještaj, zdravstveno osiguranje, materijale za učenje i troškove života.

Rok za prijavu je 8. april 2022. godine.

Za više informacija o programu pogledajte na: https://romanistudies.ceu.edu/

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button