Pozivi

POZIV MLADIM ROMIMA I ROMKINJAMA i prilika za profesionalni razvoj

"Profesionalni razvoj kroz mentorstvo" predstavlja korak naprijed u stvaranju inkluzivnijeg društva koje podstiče raznolikost i jednakost prilika za sve njegove građane

A.A.

U nastojanju da podrže mlade pripadnike romske nacionalne manjine u Kantonu Sarajevo, Udruženje “Obrazovanje gradi BiH – Jovan Divjak”, zajedno sa nizom uglednih partnera iz poslovnog i vladinog sektora predstavljaju projekt “Profesionalni razvoj kroz mentorstvo”.
Ovaj projekt ima za cilj pružiti mladim Romima priliku za profesionalni rast i razvoj.

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, ključujući i Vladau Kantona Sarajevo, HulkApps A&T Logistics, Grafičar promet doo, INZA Group, UNIT GROUP, i Sparkasse Bank BiH.
Mladi pripadnici romske nacionalne manjine u Kantonu Sarajevo pozivaju se da se prijave za učešće u ovom projektu do 16. oktobra 2023. godine.

Prijave se mogu slati na e-mail adresu mersiha.turudija@ogbh.com.ba ili putem Vibera na broj 061 151 146.

Ovaj projekat nudi mentorsku podršku i obuku kako bi mladi Romi mogli razvijati svoje veštine i iskoristiti potencijal za uspešnu profesionalnu karijeru. Ovo je prilika da se unaprede životne perspektive i doprinese jačanju zajednice.

“Profesionalni razvoj kroz mentorstvo” predstavlja korak naprijed u stvaranju inkluzivnijeg društva koje podstiče raznolikost i jednakost prilika za sve njegove građane.
Za dodatne informacije o projektu i postupku prijave, molimo kontaktirajte organizatore putem navedenih kontakata.

(Newipe)

Izvor
Obrazovanje gradi BiH – Jovan Divjak

Srodni artikli

Back to top button