Region

POD VEDRIM NEBOM: Ljudi nakon požara prepušteni sami sebi

Redakcija Portala Newipe je dan nakon požara pitanja poslala Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i Gradu Beogradu, ali do objavljivanja teksta nismo dobili odgovore

M.M.K.

Tri dana nakon velikog požara u Ustaničkoj ulici u Beogradu i dalje nema zvaničnih informacija kako je do požara došlo i šta će biti sa onima koji su ostali bez kuća i dokumenata.

Redakcija Portala Newipe je dan nakon požara pitanja poslala Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i Gradu Beogradu, ali do objavljivanja teksta nismo dobili odgovore.

Uzrok požara i sudbinu porodica i dalje saznajemo iz pisanja ponekih nacionalnih medija, mada te vesti nema u udarnim, iako je vatra uništila barake u kojima su živeli ljudi. Informacija nema ni na portalima Pokreta Opre Roma i Nacionalnom savetu romske nacionalne manjine, a bez ove vesti su i njihove, inače aktivne, društvene mreže.

Kako navodi RTS, oko 15 porodica ostalo je bez svog doma, nakon požara koji je u nedelju poslepodne izbio u Beogradu, u Ustaničkoj ulici. Požar je ugašen i na sreću, niko nije povređen, mada su mnogi ostali bez svega što su imali. Prema pisanju RTS-a zemljište je bilo privatno.

Kako su izjavili za Nacionalni servis, sve je počelo još pre tri dana, i smatraju da požar nije slučajnost.

Kako su kazali za RTS, sve je planulo za nekoliko minuta i ništa nisu mogli da učine. Takođe, sumnjaju i da je požar podmetnut.

Na lokaciju je poslato šest vatrogasnih vozila sa 23 vatrogasca-spasioca, a za sada, piše RTS, nema zvaničnih informacija o mogućim uzrocima požara.

U 18:36 dobili smo dojavu, a u 18:37 izašli smo na lice mesta i stigli za šest minuta. Prilikom stizanja na lice mesta zatekli smo požar u razbuktaloj fazi i više tih baraka koje su bile zahvaćene požarom. U 19:43 smo već lokalizovali požar, posle toga smo radili dogašivanje koje je trajalo do jutros zbog tih materijala koji je bio nagomilan na tom mestu morali smo da to sve prekopamo i uverimo se da je potpuno ugašeno, objasnio je Dragan Miković, zamenik komandanta Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd.

RTS piše i da su se barake nalazile na privatnom  zemljištu.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button