Novosti

Brčanski “Merhamet” podijelio pakete pomoći za najugroženije na Prutačama

Osobe iz mjesnih zajednica koje su dobile pomoć kažu da su ovo teška vremena u kojima je svaka pomoć dobro došla jer postoje porodice u kojima niko nije zaposlen a cijene vrtoglavo rastu

M.H.

Udruženje “Merhamet”  danas je u Brčkom podijelilo 500 paketa humanitarne pomoći sa osnovnim životnim namirnicama za socijalno ugrožene osobe. Paket čine osnovne životne namirnice koje se koiste svakodnevno.

“Paket se sastoji od brašna, šećera, riže, tjestenine i higijenskih potrepština koje su potrebne u domaćinstvu. Mi smo potpuno svjesni da jedan paket nikome neće promijeniti život, ali će olakšati porodicama ili pojedincima par dana i biti će svjesni da postoji udruženje koje želi pomoći osobama u stanju socijalne potrebe”, kazao je Suvad Alagić, predsjednik brčanskog Merhameta.

Osobe iz mjesnih zajednica koje su dobile pomoć kažu da su ovo teška vremena u kojima je svaka pomoć dobro došla jer postoje porodice u kojima niko nije zaposlen a cijene vrtoglavo rastu.

Od ove godine u plan podjele humanitarnih paketa Merhameta je uključeno i humanitarno naselje Prutače, u kojem živi najveći broj socijalno ugroženih građana na području BD.

Ukupna vrijednost danas podijeljenih paketa je 20.000 konvertibilnih maraka, a iz Merhameta poručuju da će u narednom periodu biti još ovakvih podjela jer su svjesni da današnja podjela nije mogla da obuhvati sve socijalno ugrožene stanovnike Brčko distrikta.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button