Region

Uskoro formiranje Romskog sportskog saveza Srbije, prijateljska utakmica sa Slovenijom krajem mjeseca

D.M.

Prijateljska fudbalska utakmica između romskih reprezentacija Slovenije i Srbije biće odigrana 27. avgusta u 18 sati u Murskoj Soboti. Poziv iz Slovenije Romima iz Srbije parafirao je legendarni Jože Horvat Didi.

U toku je formiranje historijskog saveza za Rome pod nazivom Romski sportski Savez Srbije čiji je predsjednik Milorad Popović.

“Prvi sport kojim sam se bavio bio je hokej na ledu. Hokej sam zavolio zbog dobrog drugara iz moje ulice koji je bio uspješan hokejaš. Potom sam, uz engleski jezik, pohađao i treninge karatea. Rado se sjećam i rukometnih dana kada mi je čuveni Škrba govorio ‘mali idi po vodu’. Paralelno sam igrao košarku odnosno fudbal u Obiliću. U Beču sam nastupao za Srbiju Vijena. Imam završenu ‘C’ trenersku licencu i uz veliku pomoć Gorana Bunjevčevića, Jankovića, Perice Ognjenovića, Predraga Luke i mnogih drugih pokrenuli smo nacionalni tim Roma Srbije”, kazao je Milorad Popović.

U osnivanju je romski FK “Sloboda” koji za sada funkcioniše kao udruženje.

“Jednostavno, fudbal je planetarna igra koja povezuje ljude, daje životu smisao. Pravićemo besplatnu školu fudbala, krenuli smo sa stvaranjem reprezentacije Roma Evrope, RSS Evrope, pokušaćemo da omogućimo Romima da ne moraju, kao do sada, tri puta više da se dokazuju. Svoj fudbalski gen naslijedio sam od oca”, zaključio je Popović.

Pozvao je sve Rome da podrže ove aktivnosti i uključe se u rad, nacionalno stvaralaštvo, a sve “radi bolje sadašnjosti i sigurnije budućnosti romske djece”.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button