Novosti

Na Gorici već srušena tri objekta

Zakon je na strani vlasnika i vlasništva što je i normalno. Ovaj moj objekat i objekat od mog rođaka bili su namijenjeni našoj djeci jer imamo velike porodice, ali nažalost, ostali smo prostorno gdje smo, kazao nam je Sejdić.

Po nalogu Općine Centar danas su srušena tri objekta na lokaciji Crni Vrh u Sarajevo, odnosno u naselju Gorica.

Newipe je o tome već pisao, navodeći primjer Alme Tahirović koja je vlasnica jednog od objekata čije je rušenje naređeno. U međuvremenu, rušenja koja su također najvljena su obavljena. Jedan od objekata koji je uklonjen u vlasništvu je Derve Sejdića, koji je za Newipe potvrdio ovu informaciju.

„Ima i moj objekat, podrumski nivo sa pločom. Nažalost, objekti se nalaze, kako smo informisani, na vakufskom zemljištu koje je bivši načelnik Nedžad Ajnadžić navodno prodao Emiru Granovu. Ne mogu protiv zakona. Pokušavao sam na zakonski način da zadržim taj objekat, međutim ništa od toga. Nažalost, došao je nalog za izvršenje, i ne mogu ništa“, kazao nam je Sejdić.

Foto: KJKP “Rad”

Dodao je da je riječ o njegovom objektu, potom objektu njegovog rođaka, također garaža, kao i objekat Alme Tahirović. To je sve na istoj zemlji.

„Sve je u okviru zakona, ne mogu protiv toga. Taj dio na kome su bili naši objekti je isto trebao biti ograđen, međutim nije ga mogao fizički ograditi zbog naših objekata, i onda je išao do objekata. Čovjek je vjerovatno tražio svoje pravo“, navodi Sejdić.

Legalizaciju, dodaje, nisu nikada tražili, jer su započeli bespravno.

„Kasno sam saznao da je to na vakufskom zemljištu, mislio sam da je Općinsko, pa je legalizacija lakši proces, nego sa privatnim licem. Desilo se šta se desilo. Zakon je na strani vlasnika i vlasništva što je i normalno. Ovaj moj objekat i objekat od mog rođaka bili su namijenjeni našoj djeci jer imamo velike porodice, ali nažalost, ostali smo prostorno gdje smo. Uglavnom, nije niko na ulici“, zaključio je Sejdić.

Foto: KJKP “Rad”

Podsjetimo da se u blizini ovih objekat gradi kompleks Park Residence.

U međuvremenu, iz KJKP Rad danas su objavili da su njihovi službenici uklonili objekte.

„Danas po nalogu Općine Centar izvršeno je uklanjanje ukupno tri objekta, od čega su dvije garaže na području Mjesne Zajednice Gorica-Crni vrh. Nastavak aktivnosti u narednim danima. Tu smo da ispratimo sve aktivnosti“, saopćili su iz Rada.

Iz Općine Centar nisu odgovorili na naše upite.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button