Novosti

Udruženje Jovana Divjaka i Pomozi.ba pokrenuli kampanju “Doniraj za stipendije”

Kampanja otvara vrata za pomoć djeci žrtava rata, mladima sa invaliditetom, nadarenima i romskoj nacionalnoj manjini u sklopu nove školske/akademske godine 2023/2024, a traje do 15. septembra.

Udruženje “Obrazovanje gradi BiH – Jovan Divjak” i Pomozi.ba pokrenuli su kampanju za prikupljanje sredstava za stipendiranje djece i mladih u Bosni i Hercegovini.

Kampanja je pod nazivom “Doniraj za stipendije”, a sva sredstva prikupljena biće iskorištena u narednoj školskoj/akademskoj 2023/2024. godini.

„Duboko ukorijenjeno u duhu solidarnosti i obrazovanja, Udruženje ‘Obrazovanje gradi BiH – Jovan Divjak’ stoji uz djecu koja su bila žrtve ratnih strahota koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu u periodu od 1992. do 1995. godine. Njegova misija seže daleko izvan granica vremena i raznolikosti, obuhvatajući također mlade sa invaliditetom, nadarene pojedince, djecu i mlade iz romske nacionalne manjine, te one čije su životne okolnosti postavile zahtjeve socijalne potrebe. Udruženje ima jasan cilj: omogućiti im da uspješno završe svoje školovanje i postanu dragocjeni članovi društva“, stoji u saopćenju.

Sve do završetka školske/akademske godine 2022/2023, Udruženje je obogatilo živote čak 8.186 stipendista. U ovoj inspirativnoj kampanji, zajedničkim snagama, ciljamo na osiguranje sredstava u iznosu od 50.000 KM kako bismo omogućili pedeset novih stipendija, navode iz Pomozi.ba.

„Sredstva za ovu plemenitu svrhu prikupljaju se putem članarina, humanitarnih koncerata koji dopiru do srca, prodajnih izložbi koje spajaju umjetnost i podršku, godišnjih kalendara i knjiga koji ostavljaju traga, te kroz različite projekte usmjerenje na edukaciju i odgoj. Također, velikodušnost privrednih subjekata i pojedinaca donosi svoj doprinos ovom hvale vrijednom naporu. Neka vas podsjetimo da je Udruženje ‘Obrazovanje gradi BiH – Jovan Divjak’ začeto pod vodstvom sahranjenog generala Divjaka. Dana 28. jula 1994. godine, u najmračnijim trenucima za stanovnike glavnog grada BiH, grupa od 58 intelektualaca, umjetnika iz sfere pozorišta, likovnosti i književnosti, vojnika, policajaca i običnih građana, udružila se kako bi oblikovala ovu neprocjenjivo važnu organizaciju. Njihova misija je bila jasna – pružiti trajnu podršku djeci žrtava rata. Tada su prepoznali neizmjerne posljedice rata: rušenje obrazovnih institucija i sistematsko podrivanje edukativnog sistema, sveprisutno razaranje porodica i društvenog tkiva. Udruženje je postalo moralna i materijalna podrška djeci, mladima i njihovim roditeljima/starateljima u Bosni i Hercegovini“, navedeno je.

Kako se ističe, svi imaju priliku dati svoj doprinos.

„Naša kampanja otvara vrata za pomoć djeci žrtava rata, mladima sa invaliditetom, nadarenima i romskoj nacionalnoj manjini u sklopu nove školske/akademske godine 2023/2024. Ova pokretačka kampanja traje sve do 15. septembra ove godine”, navode iz Udruženja Pomozi.ba.

RAČUNI ZA UPLATE

PayPal:

paypal1@pomozi.ba

Za uplate iz BiH:

Raiffeisen bank dd Sarajevo

161-000-0016260024

BBI bank dd Sarajevo

141-001-0000338307

Unicredit bank dd Mostar

338-900-2205993313

Primalac:

Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Obrazovanje gradi BiH

Za uplate iz inostranstva:

Raiffeisen bank dd Sarajevo, Zmaja od Bosne bb, BiH

SWIFT CODE: RZBABA2S

IBAN CODE: BA391610000016260024

Primalac:

Udruženje ‘Pomozi.ba’, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Obrazovanje gradi BiH

Srodni artikli

Back to top button