Novosti

Općina Travnik obezbijedila ruksake i školski pribor za djecu romske nacionalnosti

Izuzetno je važno da djeca romske nacionalnosti budu uključena u obrazovne procese i da im se osiguraju svi potrebni uslovi za to, naveli su iz Općine.

Već 15 godina zaredom, s ciljem olakšavanja procesa obrazovanja, Općina Travnik obezbjeđuje školski pribor za učenike romske nacionalnosti koji pohađaju osnovnoškolske ustanove na području općine Travnik, kazali su iz ove općine.

Kako su naveli, i ove godine, Općina Travnik je kroz postupak javne nabave osigurala školske torbe sa kompletnim potrebnim priborom za školsku godinu za 71 učenika romske nacionalnosti koji će pohađati nastupajuću školsku godinu od 1. do 9. razreda osnovne škole.

Ruksaci i školski pribor su dostavljeni školskim ustanovama, a odmah po početku školske godine će biti dodijeljeni učenicima.

„Izuzetno je važno da djeca romske nacionalnosti budu uključena u obrazovne procese i da im se osiguraju svi potrebni uslovi za to, a mi im želimo sreću u novoj školskoj godini, te da budu uzorni i vrijedni učenici“, navodi se u saopćenju.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button