Novosti

Otvoren poziv za bh. preduzetnice: Prijavite se na sajam preduzetništva žena iz Evrope i Centralne Azije

Poziv je otvoren do četvrtka, 31.8.2023. godine.

Regionalni sajam preduzetništva žena EXPO 2023, u organizaciji UN Women i partnera, okupit će još jednom preduzetnice i poslovne partnere/ice iz Evrope i centralne Azije. Poziv je otvoren i za preduzetnice iz BiH, koje imaju priliku prijaviti se za učešće u sajmu do 31. avgusta. Početak sajma zakazan je za novembar 2023. godine, a održat će se virtuelno, te okupiti preduzetnice iz cijele regije.

Sajam će ove godine doživjeti svoje treće izdanje, a sastojat će se iz niza lokalnih i regionalnih aktivnosti izgradnje biznisa i umrežavanja, kao i radionica za izgradnju kapaciteta koje omogućavaju preduzećima, investitorima i preduzetnicama u regionu da uče i međusobno se povezuju. Glavni događaj će omogućiti umrežavanje preduzetnica i predstavljanje poslovnih ideja potencijalnim investitorima.

Preduzetnice iz Bosne i Hercegovine učestvovale su i u prethodnim izdanjima ovog Sajma, a mogu se prijaviti i na predstojeće izdanje. Da bi bile kvalificirane za učešće u aktivnostima Sajma, potrebno je da njihov biznis bude u jednoj od sljedećih faza poslovnog razvoja:

• Minimalni održivi proizvod (MVP)

• Rana faza (proizvod/usluga spremni i/ili već u prodaji)

• Faza rasta (ima prihode)

Učešćem na Sajmu preduzetnice će imati priliku da:

1. Predstave svoj biznis korištenjem izložbenog prostora;

2. Učestvuju u radionicama vodećih kompanija;

3. Dobiju podršku od mentora;

4. Pripreme svoj investicioni prijedlog i dobiju povratne informacije i sugestije za unapređenje;

5. Povežu se sa drugim preduzetnicama iz 13 država Evrope i centralne Azije;

6. Učestvuju u Expo Capital Questu – događaju uživo koji će se održati u proljeće 2024. godine u Istanbulu (podložno dodatnoj selekciji).

Za učešće na Sajmu 2023. mogu se prijaviti preduzetnice iz svih sektora privrede. UN Women će, zajedno sa partnerima, uraditi temeljan izbor preduzetnica, i grupisat će ih po sektorima. Poziv je otvoren do četvrtka, 31.8.2023. godine, a prijave se mogu slati putem prijavnog linka.(Napomena: Dostupan je upitnik na BHS jezicima.)

Više informacija o Sajmu dostupno je na ovom linku.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button