Novosti

Vlada RS usvojila strategiju zapošljavanja, podrška i za Rome

Za realizaciju Programa podrške zapošljavanju i samozapošljavanju Roma predviđen je iznos od 63.000 KM, koji se finansira iz granta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Vlada Republike Srpske usvojila je Akcioni plan za sprovođenje Strategije zapošljavanja Republike Srpske 2023 – 2025, a kojim je za sprovođenje ove strategije planirano da se u 2023. godini realizuju mjere za oko 49 miliona KM.

Od toga je, kako je saopćeno, za aktivne mjere zapošljavanja putem realizacije Programa zapošljavanja planirano ukupno 15.063.000 KM.

“Od navedenog iznosa, za realizaciju Programa zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih i demobilisanih boraca, demobilisanih boraca i ratnih vojnih invalida ‘Zajedno do posla’ planirano je 10 miliona KM”, saopšteno je iz Vlade RS.

Za Program podrške privredi putem povrata uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanje predviđeno je pet miliona KM, a za realizaciju Programa podrške zapošljavanju i samozapošljavanju Roma iznos od 63.000 KM, koji se finansira iz granta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

“Ovim sredstvima, obezbijeđenim budžetom za 2023. godinu, u navedenom iznosu od 15 miliona KM planirano je zapošljavanje 2.689 lica, od čega kroz program ‘Zajedno do posla’ 1.151 lice, a kroz Program podrške privredi putem povrata uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanje 1.151 lice, dok bi Programom zapošljavanja i samozapošljavanja Roma bilo obuhvaćeno 11 lica”, naveli su iz Vlade RS.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button