Novosti

Brčko Distrikt: 1,27 milion KM za studentske stipendije

Za studente prvog i drugog ciklusa Vlada će dodijeliti ukupno 245 stipendija, od kojih su izdvojene stipendije za studente s posebnim potrebama kao i studentima pripadnicima nacionalnih manjina.

U nastavku osme redovite sjednice Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je, na prijedlog Odjela za obrazovanje, Odluku o odobravanju programa utroška sredstava za dodjelu stipendija redovitim studentima prvog i drugog ciklusa studija s područja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Odlukom su odobrena sredstva u iznosu od 1.271.000 KM u cilju nastavka dobre prakse dodjele stipendija, odnosno stipendija redovitim studentima s područja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Također, Vlada je usvojila Prijedlog odluke o usvajanju konačne rang-liste za dodjelu stipendija. Za studente prvog i drugog ciklusa Vlada će dodijeliti ukupno 245 stipendija, od kojih su izdvojene stipendije za studente s posebnim potrebama kao i studentima pripadnicima nacionalnih manjina.

Na prijedlog istog Odjela, Vlada je usvojila Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine o uzajamnom priznavanju visokoškolskih kvalifikacija, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button