Novosti

Bh. povorka ponosa organizuje dva događaja u Banjaluci

Organizatori navode da će se u VagonGallery prvo gledati film Pride, te razgovarati o važnosti savezništva i ovogodišnjoj povorci. Nakon filma i razgovora posjetioci će se preseliti u DKC Incel da uživaju uz muziku i ples.

Bh. povorka ponosa ove godine će u Banjaluci organizovati dva događaja povodom priprema za ovogodišnju povorku koja će biti održana u Sarajevu.

“S radošću najavljujemo da i ove godine u toku priprema povorke dolazimo u Banju Luku. Ovaj put organizujemo dva događaja, na dvije različite lokacije”, navodi se u saopćenju Bh. povorke ponosa.

Također, organizatori navode da će se u VagonGallery prvo gledati film Pride, te razgovarati o važnosti savezništva i ovogodišnjoj povorci. Nakon filma i razgovora posjetioci će se preseliti u DKC Incel da uživaju uz muziku i ples.

“I ples je otpor! Prenesite drugarima/cama informaciju o događaju i rezervišite već sad ovu noć za druženje sa Bh. povorkom ponosa”, saopćeno je iz Bh. povorke ponosa.

Podsjetimo, ranije je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković govorio da svako ima pravo na sve vrste opredjeljenja, ali dok je on na čelu tog grada, gay parada neće biti organizovana.

Inače, ovogodišnja, četvrta po redu Bh. povorka ponosa bit će održana 24. juna u Sarajevu, saopćili su organizatori. Istakli su da se i na taj način nastavlja borba za prava LGBTQI osoba.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button