Novosti

Bihać dobija sigurnu kuću za najugroženije kategorije stanovništva

Predstavnici NVO IPSIA BiH predstavili su danas još jedan u nizu projekata pomoći BiH i gradu Bihaću.

Naime, u naredne tri godine, planiran je niz aktivnosti koje se sastoje od raznih vrsta obuka, obnove logističko-tehnoloških kapaciteta u zdravstvenom i humanitarnom sektoru, a koji će sveukupno unaprijediti humanitarne, zdravstvene, psihosocijalne i inkluzivne usluge pomoći za ugrožene kategorije stanovištva i ljudi u pokretu, saopćeno je iz bihaćke Gradske uprave.

Sveukupna vrijednost projekta za BiH je oko 4 miliona eura a u gradu Bihaću će se konkretno implementirati investicione intervencije u vrijednosti oko 1 miliona eura gdje će se izgraditi sigurna kuća za najugroženije kategorije ljudi, igralište za bolju inkluziju djece s poteškoćama u razvoju i mladih, a takođe i podrška radu narodnih kuhinja. 

Kroz projekat će se takođe organizovati nekoliko kulturno zabavnih i sportskih događaja koji će obogatiti turističku ponudu Grada Bihaća.

Projekat je finansiran od strane Italijanske Agencije za razvoj i saradnju, a planiran je u trajanju od 36 mjeseci i oslanja se na partnersku saradnju sa Gradom Bihaćem i JU Centrom za socijalni rad Bihać na koji način će se postići održivost i opstojnost u lokalnoj zajednici. 

Srodni artikli

Back to top button