Novosti

HNK najozbiljnije pristupio rješavanju problema koje ima romska zajednica

Predsjednica Vlade HNK susrela se danas u Mostaru sa predstavnicima Misije OSCE-a u BiH. Razgovarano je o podršci koju Misija OSCE-a pruža kantonima u FBiH u provedbi procesa kurikularne reforme i provedbi Akcijskoga plana za rješavanje problema Roma, kao i o temi osnivanja kantonalnog Ureda za borbu protiv korupcije.

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) Marija Buhač susrela se danas u Mostaru sa šefom Misije OSCE-a u BiH Brianom Aggelerom i šefom Ureda OSCE-a u Mostaru Ioannisom Piliourisom.

Tom prigodom su razgovarali o podršci koju Misija OSCE-a pruža kantonima u FBiH u provedbi procesa kurikularne reforme i provedbi Akcijskoga plana za rješavanje problema Roma, kao i o temi osnivanja kantonalnog Ureda za borbu protiv korupcije, izvijestila je Vlada HNK-a.

Usaglasili su se kako je kurikularna reforma jedan od najvažnijih procesa u obrazovnomu sistemu te kako će i Vlada HNK-a u predstojećem razdoblju razmotriti načine početka njene provedbe, za što Misija OSCE-a nudi snažnu podršku.

Govoreći o Lokalnom akcijskom planu za rješavanje problema romske populacije, izrađenim u saradnji s Misijom OSCE-a i predstavnicima lokalnih zajednica u kojima žive Romi, istaknuto je kako je HNK prvi kanton u FBiH koja je na cjelovit način i kroz jedan dokument pristupio rješavanju svih pitanja vezanih za Rome.

Iz OSCE-a su pohvalili opredjeljenje Vlade HNK-a za žurnim ustrojavanjem Ureda za borbu protiv korupcije, što je u skladu s Vladinim smjernicama, jednako kao i s Programom rada Vlade za tekuću godinu. Čelni ljudi Misije OSCE-a i po tom su se pitanju stavili na raspolaganje u smislu savjetodavne i tehničke podrške koju su u mogućnosti pružiti, stoji u saopćenju.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button