Novosti

Općina Vitez objavila Javni poziv za sanaciju i legalizaciju stambenih jedinica romskih porodica

Pomoć za stambeno zbrinjavanje Roma dodjeljuje se u okviru implementacije projekta "Rekonstrukcija, sanacija i legalizacija individualnih kuća u romskim naseljima Sofa i Očice".

Načelnik Općine Vitez objavio je Javni poziv za podnošenje prijava za rekonstrukciju/sanaciju i legalizaciju stambenih jedinica za romske porodice sa prebivalištem na teritoriji općine Vitez po projektu „Rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja u općini Vitez“.

Rok za podnošenje prijava po ovom pozivu je 19.2.2024. godine.

Inače, pomoć za stambeno zbrinjavanje Roma dodjeljuje se u okviru implementacije projekta “Rekonstrukcija, sanacija i legalizacija individualnih kuća u romskim naseljima Sofa i Očice, općina Vitez“, u okviru programa podrške implementaciji Akcionog plana BiH za rješavanje problema Roma u oblasti stambenog zbrinjavanja.

Cilj Projekta je poboljšanje uslova stanovanja i socijalne inkluzije Roma u BiH putem rekonstrukcije/sanacije do 10 stambenih jedinica za socijalno najugroženije romske porodice na području općine Vitez, kao i legalizacija do 7 stambenih jedinica za koje postoje uslovi za izdavanje građevinske dozvole.

U nastavku možete preuzeti Javni poziv i obrasce povezane s pozivom.

OBRASCI ZA DOWNLOAD:
Javni poziv
Prijava legalizacija stambenog objekta
Prijava – rekonstrukcija/sanacija stambenog objekta

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button