Novosti

Premijera filma “Nedelja” o Džeju Ramadanovskom 16. januara u Beogradu

U filmu kroz priču o prijateljstvu i uspjehu u kojoj se prožimaju elementi akcije, drame i muzike publika će se upoznati sa Džejevim djetinjstvom i njegovim muzičkim počecima.

Premijera filma “Nedelja” Nemanje Ćeranića, o čuvenom romskom pjevaču Džeju Ramadanovskom, biće održana 16. januara u Mts Dvorani, najavila je autorska i glumačka ekipa u susretu sa medijima u Beogradu.

Biće to premijera prvog srpskog dugometražnog igranog filma u ovoj godini.

Nakon specijalne novinarske projekcije, javnosti su se obratili glumci ostvarenja – muzičar Husein Husa Alijević u ulozi Džeja Ramadanovskog, Marko Janketić i Milica Janevski, scenarista Stefan Bošković, reditelj Nemanja Ćeranić, kao i Aleksandra Martinović, direktorica direkcije za multimediju Telekoma Srbije i Vladan Anđelković, producent filma.

Poslije beogradske, slijede premijere u Novom Sadu (17. januar), Kragujevcu (18.01.), Nišu (19.01.), i dalje po regionu i inostranstvu, Banja Luka, Zagreb, Ljubljana, Beč.

Nemanja Ćeranić, po obrazovanju montažer, sada potpisuje svoj drugi igrani film kao režiser, nakon krimi ostvarenja “Lihvar” (2021) i serije “Švindleri” (2020).

Kako je otkrio, puna četiri mjeseca su uporno tražili osobu koja će igrati Džeja Ramadanovskog.

– Odrastao sam na muzici koju su upravo stvarali Džej i Husein Husa, njegov “Bit Strit”. Husu sam znao, bio je Džejev igrač, i oni dolaze, tako da kažem, iz istog miljea, iste te životne sredine. Husu smo odabrali kao idealnog za ulogu Džeja i uparivali smo ga sa svim ostalim glumcima – rekao je reditelj.

On je naglasio da je Husein Husa donio posebnu autentičnost koja je za film bila veoma dragocjena.

– Osim što je film o Džeju i muzici, ovdje je istaknut odnos između dva brata sa Dorćola. Tu je važan lik Džejevog brata od tetke. Zato je ovo film o dva puta i dvije sudbine, što mi je bilo interesantno – ocijenio je Ćeranić, koji će ove godine imati i premijeru svog trećeg filma “Volja sinovljeva”.

Novi film “Nedelja” donosi priču o životu jednog od najpopularnijih pjevača sa ovih prostora, Džeja Ramadanovskog.

U filmu u produkciji Telekoma Srbije, a po ideji producenta Vladana Anđelkovića i scenariste Stefana Boškovića kroz priču o prijateljstvu i uspjehu u kojoj se prožimaju elementi akcije, drame i muzike publika će se upoznati sa Džejevim djetinjstvom i njegovim muzičkim počecima.

Život ovog poznatog Dorćolca dočaraće glumačka ekipa u sastavu Husein Alijević, Marko Janketić, Stefan Vukić, Aleksej Bjelogrlić, Alen Selimi, Ana Pindović, Zlatan Vidović, Maša Đorđević, Milica Janevski, Stojša Oljačić, Ivan Jevtović, Jovo Maksić, Bajram Severdžan, Nela Mihajlović i drugi.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button