Novosti

Izložba fotografija povodom Međunarodnog dana sjećanja na romske žrtve holokausta u Historijskom muzeju BiH

Izložba će trajati od 1. do 6. avgusta, u periodu od 9 do 17 sati.

Udruženje žena Romkinja “Bolja budućnost” grada Tuzla, u saradnji sa Historijskim muzejom Bosne i Hercegovine, najavljuje izložbu fotografija koja će se održati od 1. do 6. avusta 2023. godine.

Ova posebna izložba ima za cilj obilježiti Međunarodni dan sjećanja na romske žrtve holokausta, te će biti otvorena za posjetioce u periodu od 9:00 do 19:00 časova.

Izložba fotografija će pružiti značajan uvid u historijske događaje i stradanja Roma i Romkinja tokom II Svjetskog rata, kao i njihovu važnu ulogu u očuvanju kulture i identiteta. Posjetioci će imati priliku vidjeti rijetke fotografije koje oslikavaju život i patnje Roma i Romkinja u tom teškom periodu, ali i prikaze njihove snage, otpornosti i zajedništva.

Udruženje žena Romkinja “Bolja budućnost” i Historijski muzej Bosne i Hercegovine pozivaju sve građane i građanke da posjete izložbu i odaju počast žrtvama holokausta.

“Ova izložba je prilika da zajedno promislimo o važnosti sjećanja na prošlost i očuvanju uspomene na sve nevine žrtve. Pridružite nam se u očuvanju sjećanja na romske žrtve holokausta kroz ovu važnu izložbu i zajedno pošaljimo snažnu poruku mira, razumijevanja i suživota.”, poručili su iz udruženja.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button