Novosti

Poznat uzrok požara na Dolac Malti: Nepoznata osoba zapalila šupe

Po izjavi sudskog vještaka PPZ-a, do požaru je najvjerovatnije došlo otvorenim plamenom od strane NN lica, na neutvrđen način, a kasnije se proširio na druge garaže i šupe, koje su se nalazile u blizini.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo danas su saopćili detalje požara na Dolac Malti kojom prilikom su izgorjele drvene šupe i dijelovi stambenih objekta. Policija je utvrdila da je su šupe namjerno zapaljene, odnosno da je nepoznata osoba otvorenim plamenom izazvala požar.

Kako je saopćeno policija je jučer u 4:55 sati, putem telefona obavještena da je došlo do izbijanja požara na više drvenih šupa i garaža, koje se nalaze smještene između ulica Sakiba Nišića i Kalesijska, koje su u potpunosti izgorijele. Nakon toga se požar proširio i zahvatio manji dio stambenog objekta u ulici Sakiba Nišića broj 2 i manji dio stambenog objekta u ulici Kalesijska broj 7 i 9, Općina Novo Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

–  Požar je u potpunosti lokalizovan od strane PVB Kantona Sarajevo u 8:05 sati, gdje nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na objektima pričinjena materijalna šteta. O navedenom obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se u prisustvu sudskog vještaka PPZ struke, na licu mjesta izvrši uviđaj. Istog dana na licu mjesta, izvršen je uviđaj od strane uvidajne ekipe MUP-a KS i sudskog vještaka PPZ struke. Po izjavi sudskog vještaka PPZ-a, do požaru je najvjerovatnije došlo otvorenim plamenom od strane NN lica, na neutvrđen način, a kasnije se proširio na druge garaže i šupe, koje su se nalazile u blizini. Policijski službenici poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanj a i dokumentovan a navedenog dogašaja- navedeno je u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button