Novosti

Općina Banovići pružit će podršku romskoj djeci da se obrazuju u narednoj školskoj godini

Podrška će se realizirati kroz aktivnosti Centra imajući u vidu da na području općine Banovići ne postoji registrirano udruženje Roma.

D.M.

Općina Banovići pružit će neophodnu podršku svoj romskoj djeci da se obrazuju sa područja Općine u školskoj 2022./2023. godini, dogovoreno je na sastanku općinskog načelnika Bege Gutića i predstavnika Centra za podršku, informisanje i zajedničko djelovanje romskih nevladinih organizacija Tuzlanskog kantona.

Kako je kazao načelnik Gutić, podrška će se realizirati kroz aktivnosti Centra imajući u vidu da na području općine Banovići ne postoji registrirano udruženje Roma.

Sastanak sa načelnikom Banovića bio je prilika da ga predstavnici Centra upoznaju sa svojim radom, ali i da se razgovara o zajedničkom djelovanju u narednom periodu u cilju podrške i pomoći romskoj populaciji.

Centra za podršku, informisanje i zajedničko djelovanje romskih nevladinih organizacija Tuzlanskog kantona postoji i radi oko 15 godina i aktivnosti su mu usmjerene na bolju i bržu društvenu integraciju Roma.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button