Novosti

Brčko distrikt: Počela sanacija kanalizacionog odvoda u naselju Suljagića Sokak

Zastupnica Mejra Šečić, rekla je da romska zajednica u ovom naselju već dugi niz godina ima problem sa lošim kanalizacionim odvodima

M.H.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH, Esed Kadrić, zajedno sa šefom Odjeljenja za komunalne poslove, Majazudinom Vehabovićem, posjetio je juče naselje Suljagića Sokak gdje se pristupa rješavanju pitanja kanalizacionog odvoda. Posjeti su prisustvovali i zastupnica u skupštini Mejra Šečić i direktor O.C. “Vermont” Damirom Radenković.

Posjeta je organizovana kako bi se utvrdio problem sa kojim se suočava romska zajednica u ovom naselju kada se radi o kanalizacionom odvodu.

Zastupnica Mejra Šečić, rekla je da romska zajednica u ovom naselju već dugi niz godina ima problem sa lošim kanalizacionim odvodima.

„Godinama se suočavamo sa lošim odvodima, pogotovo kada dođe ljeto pa se odvodi začepe i prljava voda krene da izbija na ulice i teško se podnosi miris. Zahvaljujem se našem gradonačelniku Kadriću i gospodinu Vehaboviću što su zajedno sa našom zajednicom odlučili da pomognu“, govori Mejra.

Iz Odjela za komunalne poslove i Vlade BD poručuju da već postoje gotovi planovi rada kojima će se riješiti ovaj problem sa kojim se romska zajednica u ovom naselju suočava i da će radovi biti gotovi u što kraćem periodu.

 Sa zastupnicom u Skupštini Distrikta Mejrom Šečić, direktorom O.C. “Vermont” Damirom Radenkovićem i prisutnim pripadnicima romske populacije razgovarali su i o ostalim pitanjima za kvalitetnije uslove za život na ovom području.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button