Novosti

GI “Jer nas se tiče” performansom podsjetila na rješavanje problema deponije ‘Uborak’

Iz Građanske inicijative "Jer nas se tiče" pozvali su Gradsko vijeće Mostara i gradonačelnika Marija Kordića na suradnju i na prihvaćanje njihovih zahtjeva

Građanska inicijativa (GI) “Jer nas se tiče” u četvrtak je  ispred Gradske vijećnice u Mostaru  simboličnim performansom podsjetila na njihove zahtjeve za rješavanje problema deponije “Uborak”,a povod njihovog okupljanja je današnje izvješće o radu gradonačelnika za 2021. godinu na Gradskom vijeću.

Iz Građanske inicijative donijeli su vreće pune smeća s Uborka i ostavili ih ispred Gradske vijećnice. 

Problem Uborka je spomenut samo jedanput u dosadašnjem radu gradonačelnika i to vezano uz studiju okoliša oko Uborka. Došli smo ovdje reći kako se do sada nije ništa učinilo. Tim povodom smo donijeli vreće pune smeća s Uborka, koje će jedno vrijeme stajati ovdje ispred Vijećnice nakon čega ćemo ga skloniti. Naša poruka je da to smeće nama stoji ‘pred vratima’ 24 sata, 365 dana u godini i nitko ga ne sklanja – rekao je predstavnik inicijative Fuad Hujdur.

Istaknuli su kako se njihovi zahtjevi kontinuirano zanemaruju te su ponovno podsjetili kako zahtijevaju da se deponija Uborak sanira i zatvori, da se pronađe nova lokacija za deponiju te da se postojeća deponija izbriše iz prostornog plana Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije.

Hujdur je rekao kako oni kao inicijativa nisu zaduženi za traženje potencijalne nove lokacija za deponiju, već da taj problem moraju riješiti visokoobrazovani ljudi kako nalažu pravila i zakoni.

Spominju se razni rokovi, ali ništa nismo dobili napismeno. Mi bi obustavili sve i povukli se, samo kad bi se ispunio makar jedan od naših zahtjeva, a dok se to ne ispuni, mi se povući nećemo – zaključio je Hujdur.

Iz Građanske inicijative “Jer nas se tiče” pozvali su Gradsko vijeće Mostara i gradonačelnika Marija Kordića na suradnju i na prihvaćanje njihovih zahtjeva.

(FENA)

Srodni artikli

Back to top button