Novosti

Ana Rucner s romskim trubačkim orkestrom Elvisa Bajramovića 17. maja u Mostaru

Slavna virtuozna violončelistica Ana Rucner održat će u utorak 17. maja koncert u Mostaru, u prostoru Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača, s početkom u 20 sati.

Radi se o vrhunskom muzičko-scenskom spektaklu, na kojem će Ana Rucner po prvi put pred mostarskom publikom predstaviti svoj novi koncertni show uz muzičke ritmove s Balkana, a na sceni će joj se pridružiti posebna gošća Hanka Paldum, rock bubnjar Marko Duvnjak i nagrađivani romski trubački orkestar Elvisa Bajramovića.

„Neizmjerno se radujem što ću održati koncert u prelijepom Mostaru, gradu u kojem me publika uvijek dočekivala raširenih ruku. Falili ste mi, iskreno! Pozivam vas sve da mi se pridružite na sceni Kosače, jer ovog puta predstavljam program koji sam pažljivo pripremala godinama. Jednostavno rečeno, to je moj Balkan Classic program, čista sinergija mog crossover klasičnog programa i vatrenih, srčanih balkanskih ritmova. Uživat ćete, u to sam sigurna“, kazala je Rucner.

Publika će na predstojećem koncertu imati priliku čuti rock obrade poznatih kompozicija renomiranih klasičnih kompozitora (Beethoven, Vivaldi i dr.), rock obrade poznatih filmskih tema (Pirati s Kariba, Igra prijestolja, Mombasa), nove autorske kompozicije s Aninog novog albuma (Esma, Oro Rucner, Istanbul) i bezvremenske pjesme s naših prostora poput Čaje Šukarije,  Đelem, đelem, Ciganka sam mala i još mnoge druge.

Inače, publika je krajem prošle godine imala priliku čuti njen singl “Esma” inspirisan kraljicom romske muzike Esmom Redžepovom, koji je gromoglasno najavio njen novi projekt, promovisan početkom marta u Sarajevu.

„Odrasla sam u obitelji poznatih klasičnih muzičara, gudača. Ali, cijeli sam život sam gledala majku koja bi posle svakog klasičnog koncerta, na after-party-ju, izvadila čelo i zasvirala Oči Čornije, Čaje Šukarije i slične divne skladbe i doslovno napravila lom! I moram priznati, za sve ove godine, jedva sam čekala da svoj san sprovedem u djelo i da zasviram s romskim puhačkim ansamblom muziku koja mi je u krvi”, kazala je ranije violončelistica.

Ana Rucner se na ovom koncertu predstavlja ne samo kao violončelistica, već i kao vokalistica koja će brojne pjesme i otpjevati.

Ulaznice za ovaj koncert mogu se kupiti na blagajni Kosače i u sistemu kupikartu.ba.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button