NovostiPozivi

‘Ruku na srce’-‘Od srca za nju’, uljepšajmo 8. mart djevojkama i ženama slabijeg imovinskog stanja

Saopćenje

Volonteri Udruženja ‘Ruku na srce’ čertvrtu godinu zaredom pokreću projekt ‘Od srca za nju’ koji za cilj ima obezbijediti što veći broj higijenskih potrepština za pripadnice ženskog spola slabijeg imovinskog stanja te im, na taj način, uljepšati Dan žena. Udruženje poziva studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da im se pridruže.

Motivirani uspjesima naših projekata i svjesni da su higijenske potrepštine neophodne, ali i veliki teret na budžet porodice koje se bore sa lošim materijalnim stanjem, odlučili smo ponovo pokrenuti ovaj projekt. Smatrali smo da je Međunarodni dan žena 8. mart idealna prilika da izmamimo osmijeh na lice mnogim djevojkama i ženama – poručuju iz Udruženja.

Sve donacije higijenskih potrepština moguće je dostaviti, radnim danom od 09 do 22 sata u prostorije “Homework Huba” (Kolodvorska 12, Sarajevo) i subotom od 10 do 12 sati u Centar Ruku na srce na Dobrinji (Esada Pašalića 8). 

– Također, moguće je izvršiti novčane uplate na broj žiro računa: 1990490056036171 (Sparkasse Bank, primalac: Udruženje “Ruku na srce”, svrha uplate: Projekat “Od srca za nju”). Rok za prikupljanje svih priloga je 11. mart 2022. godine.

Web stranica: www.rukunasrce.ba

Nalozi na društvenim mrežama:

Facebook: https://www.facebook.com/RukuNaSrce

Instagram: https://www.instagram.com/rukunasrce/

Twitter: https://twitter.com/rukunasrce

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/udruzenje-ruku-na-srce/

(Fena)

Srodni artikli

Back to top button