Novosti

Mirni prosvjed u znak podrške pretučenoj radnici iz Jablanice i svi ženama žrtvama nasilja

Prosvjed organizira Udruženje žena "Nere" u suradnji s Udruženjem žena "Most" Jablanica, Udruženjem "Dignitet" Mostar, Udruženjem "Inicijativa građanki i građana" Mostar, Udruženjem žena "Univerzum" Mostar i Udruženjem "Ja bih u EU" iz Sarajeva

Saopćenje

Više nevladinih udruga organizira u srijedu, 9. kolovoza, u Jablanici mirni prosvjed kojim se želi pružiti podrška Enisi Klepo,  radnici koju je pretukao poslodavac te poslati poruka da nasilje nad ženom ne može proći nekažnjeno.

Mirnim prosvjedima u Jablanici želimo poslati poruku podrške sugrađanki Enisi Klepo, ženi žrtvi nasilja, ali i da ćemo kao NVO sektor pratiti razvoj ovog slučaja i da nećemo stati dok se nasilje nad ženom, nezaštićenom radnicom ne kazni – navodi se u pozivu na mirne prosvjede.

Prosvjed počinje u 18 sati u Ulici Doljanka (ispred stare vojarne), a sudionici prosvjeda šetat će Ulicom Komuna Vejle, zatim Zlatnih ljiljana i Nikole Bojanovića do Ulice omladinsko šetalište.

Pozivamo građanke i građane, predstavnike vladinog i nevladinog sektora, predstavnike poslodavaca da nam se pridruže kako bismo zajedno izrazili podršku ženama žrtvama nasilja. Također, zajedno pošaljimo poruku da nasilje nad ženama nema mjesto u našem društvo te da nasilni poslodavci trebaju biti kažnjeni u skladu sa zakonom, stoji u pozivu.

Prosvjed organizira Udruženje žena “Nere” u suradnji s Udruženjem žena “Most” Jablanica, Udruženjem “Dignitet” Mostar, Udruženjem “Inicijativa građanki i građana” Mostar, Udruženjem žena “Univerzum” Mostar i Udruženjem “Ja bih u EU” iz Sarajeva.

Kako kažu, njihovi ciljevi su jasni – žele zaustaviti nasilje nad ženama, pružiti podršku onima koji su pretrpjeli nasilje i istaknuti nužnost borbe protiv nasilja kao ozbiljnog problema u našem društvu te pokrenuti sankcije za poslodavce koji ne poštuju radnička prava.

“Pozivamo vas da zajedno pokažemo dostojanstvo te da mirni prosvjedi proteknu u miru i sigurnosti, bez ikakvih incidenata. Usto, pozivamo sve prisutne da se pridržavaju javnog reda i mira kako bismo zajednički doprinijeli očuvanju dostojanstva prosvjeda”, navodi se u pozivu spomenutih udruga.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button