Novosti

Donja Gradina će biti regionalni centar za istraživanje zločina nad Srbima, Jevrejima i Romima u NDH

D.M.

Direktorica Јavne ustanove “Spomen-područje Donja Gradina” Tanja Tuleković izjavila je danas da će Donja Gradina izgradnjom memorijalnog centra postati regionalni centar, osnovno polazište svih istraživanja i mjesto edukacije novih istraživača o ustaškom zločinu genocida nad Srbima, Јevrejima i Romima u NDH.

Pozdravljam napore i inicijativu rukovodstava Srbije i Republike Srpske za izgradnju memorijalnog centra. Donja Gradina je nepobitan dokaz ustaškog zločina genocida nad Srbima, Јevrejima i Romima u NDH – rekla je Tuleković Srni.

Prema njenim riječima, Donja Gradina je centar istraživanja i izučavanja jedne zloglasne ideologije, svih njenih uzroka, ali prevashodno posljedica.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u utorak u Banjaluci da će u mandatu novih vlada Republike Srpske i Srbije početi izgradnja Memorijalnog centra Donja Gradina.

Brnabić je istakla da će ovaj izuzetno važan posao voditi ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković sa timom iz RS-a.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button