Novosti

Festival romske kulture, tradicije i jezika 25. i 26. avgusta u Bijeljini

Kako je najavljeno, ovaj festival će se održati 25. i 26. avgusta u Bijeljini, na platou Centra za kulturu Semberija, kako bi iz prve ruke doživjeli bogatstvo radosti i tuge koju Romi na ovom putu nose, a kojim su oplemenili kulture i umjetnosti svih zemalja u kojima žive

D.M.

Baro Drom (Veliki put) je festival jedinstven na prostorima Zapadnog Balkana, jer slavi i promoviše romsku kulturu, tradiciju i jezik. Uči nas o dugom putu koji su Romi prošli i kojim još uvijek putuju ka potpunoj društvenoj uključenosti i prihvatanju.

Kako je najavljeno, ovaj festival će se održati 25. i 26. avgusta u Bijeljini, na platou Centra za kulturu Semberija, kako bi iz prve ruke doživjeli bogatstvo radosti i tuge koju Romi na ovom putu nose, a kojim su oplemenili kulture i umjetnosti svih zemalja u kojima žive.

Baro Drom kombinuje kvalitetne sadržaje koji promovišu romsku kulturu, tradiciju i jezik, te će u toku dva dana festivala posjetioci imati priliku da učestvuju u defileu učesnika festivala, nastupima SKUD „Semberija“, Dragana Ristića i KAL benda, operske dive Nataše Tasić Knežević, radionici o romskoj literaturi i jeziku koju će voditi prof. dr. Hedina Tahirović -Sijerčić, kao i u književnoj večeri pisca Metija Kamberija.

Pored ovog sadržaja u toku trajanja festivala posjetioci će moći posjetiti i dvije izložbe „Znameniti Romi svijeta“ u galeriji Centra za kulturu „ Semberija“ i „Romi narod vatre i slobode“ u Muzeju „Semberija“.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button