Novosti

Udruženje „Obrazovanje gradi BiH – Jovan Divjak“ otvorilo „Tvornicu obrazovanja“

Otvaranjem „Tvornice obrazovanja“ jačaju se partnerski odnosi između organizacija civilnog društva i Općine Novo Sarajevo izgradnjom svijesti o korisnosti međusobne saradnje i podsticanju održivog dijaloga, a sve u cilju pružanja boljih usluga lokalnoj zajednici, posebno njenim ranjivim grupama

D.M.

Udruženje „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu – Jovan Divjak“ danas je službeno otvorilo „Tvornicu obrazovanja“, HUB (inspirativno radno okruženje) za učenike osnovnih i srednjih škola, pripadnike ranjivih grupa sa područja Općine Novo Sarajevo kao i stipendista Udruženja.

„Tvornica obrazovanja“ korisnicima će pružiti siguran prostor u kojem će moći, između ostalog, da savladaju gradivo, napišu zadaću, ali i steknu nova znanja kroz obuke i radionice koje će se organizovati u okviru aktivnosti Udruženja ili partnerskih organizacija.

Prostor se nalazi u prostorijama Udruženja na adresi Dobojska 4 i sadrži opremu koja je nabavljena putem sredstava koje je osigurala Općina Novo Sarajevo, donacijama HULK Apps i partnerskih organizacija, kao i sredstvima Udruženja.

U prethodnom periodu u novoopremljenom prostoru već su održane radionice za mlade iz raznih oblasti, čime je “Tvornica obrazovanja” počela služiti svojoj svrsi.

Otvaranjem „Tvornice obrazovanja“ jačaju se partnerski odnosi između organizacija civilnog društva i Općine Novo Sarajevo izgradnjom svijesti o korisnosti međusobne saradnje i podsticanju održivog dijaloga, a sve u cilju pružanja boljih usluga lokalnoj zajednici, posebno njenim ranjivim grupama.

Cilj je da se u 2023. godini djelovanje „Tvornice obrazovanja“ proširi i za uslugu pružanja besplatne instruktivne nastave mladima iz ranjivih grupa, kroz volonterski angažman između ostalog i studenata – stipendista Udruženja, saopćili su iz ovog udruženja.

(Newipe)

Srodni artikli

Back to top button